Top 10 alimente care ajuta la detoxifierea organismului dupa Sarbatori

Dupa mesele festive de Sarbatori este momentul optim pentru a scăpa de excesul de kilograme acumulat. Şi de toxine. Şi de E-uri. Şi de grăsimi. Alege un weekend sau, dacă poţi, o săptămână, în care să elimini alimentele şi obiceiurile toxice.

Pentru a evita bolile cauzate de toxine, este indicat sa aveti o dieta alimentara sanatoasa din care sa nu lipseasca urmatoa
rele 10 alimente ce se califica printre cele care ajuta la detoxifiere.

1. Sfecla
 Sfecla protejeaza atat ficatul cat si sistemul digestiv, datorita faptului ca are in compozitia sa pectina si betaina. Consumul de sfecta ajuta corpul sa retina mai bine fibrele.

2. Ţelina
Telina nu este doar un bun diuretic, dar stimuleaza glandele (tiroida, hipofiza si pituitara) si reduce concentraţia de acid uric din corp. Fiind un antioxidant, imbunatateste starea de sanatate, metabolismul si reduce riscul aparitiei racelilor. Contine vitamina C si flavonoide.

3. Varza
Varza contine mult sulf, care este unul dintre elementele obligatorii ce elimina toxinele.

4. Lamaia 
Cu totii stim ca lamaia este bogata in vitamina C si in antioxidanti. Totodata, ea contribuie la purificarea sangelui, curatarea sistemului digestive si eliminarea toxinelor.
Lămâia este benefica si in tratamentul acneei sau al altor probleme cu tenul si previne formarea pietrelor la rinichi.

5. Usturoiul 
Usturoiul contine si el sulf si ajuta la curatarea organismului iar mutiplele sale calitati il fac sa fie considerat un veritabil “medicament” antiseptic, antibiotic si antiviral.

6. Broccoli 
Broccoli contine fier, calciu, vitaminele A şi C. Este un depozit de antioxidanti si de enzime care face minuni in privinta functionarii optime a sistemului digestiv. Se recomanda consumarea lui indeosebi in stare cruda, pentru a nu irosi nutrientii ce se pierd prin gatirea lui.

7. Grapefruit 
Grapefruit-ul este indicat pentru purificarea sistemului digestiv si previne, deopotriva, formarea pietrelor la rinichi. In acelasi timp, faptul ca nu are zaharuri sau calorii il face preferat in multe diete.

8. Marul 
Pectinele sunt fibre solubile ce elimina metalele grele din alimente care ajung sa ramana stocate in organism in cantitati peste cele recomandate, iar marul le contine din plin. In plus, marul previne afectiunile ficatului si ale pielii, dar elimina si unele bacterii, de exemplu bacteria ce genereaza cistita.

9. Semintele de floarea soarelui
In principal, semintele de floarea foarelui actioneaza asupra ficatului si impiedica sporirea nivelului de colesterol din organism.

10. Ceapa 
Ceapa amelioreaza funcţia digestivă şi protejează ficatul.

error: Content is protected !!