Sa premiem femeia de serviciu pentru ca isi face treaba!

PRÉMIU ~i n. Recompensă (mai ales în bani) acordată cuiva pentru succese deosebite sau realizări remarcabile într-un domeniu de activitate. /<lat. praemium (sursa)

M-a naucit afisul asta, gasit in lift azi dimineata. Sa nu va imaginati ca asociatia de proprietari vrea sa premieze vreo Cenusareasa ce roboteste zi-lumina si tine blocul bec, nu. Femeia de serviciu e o tanti oachesa si blazata care plimba cu naduf o galeata printre etaje cat e dimineata de lunga si se uita atat de atent la cine iese din apartamente incat ai senzatia ca iti inregistreaza programul cu cine stie ce scop.

N-o sa inteleg prea curand de ce ar trebui sa premiem o femeie de serviciu care isi indeplineste la nivel mediu sarcinile. Pentru ca uraste sa se ocupe de curatenie si banii astia ar mai consola-o? Nu are probleme medicale, nu are nevoi speciale: e pur si simplu o romanca fara chef de treaba, ce se considera probabil prea buna pentru a da cu mopul, dar n-a facut niciun efort sa isi depaseasca aceasta conditie.

Asteptari tipic romanesti: merit un premiu pentru pentru ca imi fac treaba! Evident, ea vede zilnic acest afis, ca circula cu liftul (uneori il mai si spala) deci “premierea” nu va veni deloc ca o surpriza. A, si m-a distrat exprimarea aia cu “va invita sa participati voluntar”… Sunt curioasa cata lume va contribui la “fondul de premii” si, mai ales, daca o sa fiu si eu invitata la festivitatea de decernare. Poate se lasa si cu decoratii.

Voi v-ati mai confruntat cu asemenea situatie?

error: Content is protected !!