Lux si cadouri pentru barbati

Se spune ca cel mai bun cadou pentru barbat este o femeie. Uneori insa, trebuie gasita si o alternativa.

La fel cum boys will be boys, gentlemen will be gentlemen. Regulile se schimba cand vine vorba de domni, papioane, ceasuri si parfumuri, iar bunul gust cere alte standarde.

Sa alegi un cadou pentru un domn e probabil provocarea suprema cand vine vorba de cumparat cadouri pentru barbati. Cu doamnele si domnisoarele parca e mai usor: un buchet de flori, o bijuterie delicata, un parfum pe care l-a mentionat intr-o conversatie. Cand vine vorba de domni insa… ne pierdem in vraful de idei lipsi si capitulam in fata unei crame, cautand o sticla de vin care sa spuna “Te apreciez, domnul meu, dar sunt in pana de idei” la care adaugam, dupa doza de umor al cadorisitului, o surubelnita sau o revista pentru barbati. Aceleasi cadouri cliseu care nu spun nimic si par cumparate doar “ca sa nu ne ducem cu mana goala.”

But a gentleman is a gentleman.

Sa vorbim putin de domnii care conteaza pentru noi si pe care vrem sa-i impresionam, sa le aratam cat de mult ii valoram. Dragostea si aprecierea sunt intr-adevar gratuite, dar cuvintele singure nu sunt niciodata de ajuns. Parca altfel te strange in brate un barbat caruia i-ai daruit o sticla de sampanie si altfel cand i-ai daruit setul de sah sau minibarul pe care le-ar putea folosi. Parca altfel zambeste unchiul preferat cand ii cumperi un set de Darts si jucati impreuna in vacante.

Sa va dau un exemplu. Daca m-as fi nascut barbat as fi facut o pasiune pentru acest glob minibar “extraordinaire”, cu dublu rol. In scenariul unu avem piesa perfecta de mobilier pentru birou sau living, numai buna. In scenariul doi avem ajutorul after hours, minibar-ul de relaxat cu prietenii vineri seara, la sfarsitul programului, sau in serile de week-end. E un fel de jucarie pentru oameni mari, un lucru care ne face sa zambim de fiecare data cand il observam intr-o incapere. Si chiar daca vorbim de cadouri business, nimeni nu spune ca trebuie sa fie plictisitoare.

Din pacate, in mentalitatea de la noi, lux inseamna automat ceva ce nu ne putem permite. Cuvantul are inca o alura de tabu si nu e de lesne de aruncat intr-o conversatie fara sa capete nuante arogante sau sa demaste ceva tendinte snoabe. Dar, pentru oamenii cu gust, luxul este o metoda de a se aprecia pe ei si pe ceilalti. Iar domnii de care va vorbesc eu sigur il apreciaza.

Un cadou nu e doar un cadou. Poate fi transformat intr-o experienta pentru cel care il primeste. Si inainte sa te gandesti ca va trebui iarasi sa bati magazinele fara nicio sansa de reusita, ar trebui sa-ti aduci aminte ca anul e 2012 si ca online-ul te scoate din multe incurcaturi si in ca poti face cumparaturi inteligente in sosete, in fotoliul preferat, unde altii se ocupa sa te consilieze, sa ambaleze si sa livreze. Ei hai ca nu e chiar atat de greu, nu? Eu as alege unul dintre cadourile pentru barbati dupa ce consult lista cu idei cadouri pentru barbati. Mai rar gasesti pe un site si sfaturi atat de la obiect si lucruri de care te indragostesti. Sau, depinde, lucruri care te ajuta sa cuceresti: inima, simpatia, afectiunea barbatilor pe care ii vrei in preajma.

Spor la cumparaturi sa aveti si sa reveniti sa-mi spuneti care au fost reactiile norocosilor! ;)

error: Content is protected !!