De ce merita sa ma uit la X Factor 2021

Pentru Cheloo, bineinteles.

Da, in prima faza, pentru indrazneala de a pune in juriu un personaj nonconformist, care nu livreaza aceleasi replici de “staruri social acceptable”.Daca e sa fim sinceri, n-am avut prea mari asteptari de la show: oameni obsnuiti care vor sa devina superstaruri? Nimic nou pana acum, se tot fac emisiuni de genul de cativa ani.

Dar cumva X Factor a livrat exact ce trebuia: povesti la obiect, care nu s-au chinuit sa stoarca lacrimi de dragul lacrimilor, personaje carismatice si un juriu pe care il placi. Condimentat cu mult umor. Am ras mult si cu pofta.

Mi-au placut participantii, chiar si cei fara voce, pareau cu totii reali, iar nu selectati ca sa demonstreze ceva, ca sa joace rolul omului care cere mila. Nu, oamenii aia chiar erau acolo ca sa-si demonstreze talentul si au fost alesi cat mai diferiti unul de altul, astfel incat fiecare dintre cei de acasa a avut un personaj cu care sa se identifice. Iar concurentii au livrat un spectacol autentic, chiar ii simteai, stiai ce vor sa transmita.

Pe Twitter show-ul a debutat cu o frenezie de postari (avantajul de fi vizionat show-ul online, iar nu la televizor) si chiar daca nu mi-ar fi placut prima editie tot as fi ras incontinuu de la comentarii. Dar clar, cel mai mult s-a vorbit despre Ioan Man, nevazatorul care a cantat minunat You Raise Me Up and made the whole world shut up for a minute. Mi-era dor sa mai gasesc undeva atata emotie pura ca cea transmisa de el, ca cea care s-a simtit in reactiile publicului si ale juriului. Ca a plans Delia nu-i nimic, femeile plang usor, dar sa-l vad pe Dan Bittman ridicandu-se plangand in picioare si mergand sa-l imbratiseze pe concurentul care habar n-avea ce declansase… Si mai apoi sa-l vad pe concurentul in cauza raspunzand simplu, frumos, pozitiv laudelor, fara nici cea mai mica urma de frustrare sau tristete pentru conditia sa, asta da moment unic!

Mi-a placut foarte mult de juriu: Cheloo, de la care toata lumea astepta comentarii acide n-a livrat nimic gratuit si a fost dur, dar rezonabil, Dan Bittman a fost corect si poate un pic mai dur chiar decat Cheloo, iar Delia a transmis energie pozitiva, ba chiar a si dansat la un moment dat. Au fost momente frumoase, doar nu vezi un membru al trupei Parazitii fiind “batut” pe scena de o politista. Nu va zic prea multe, dar concurenta a trecut mai departe, deci poate vedem o continuare intr-una dintre editiile viitoare. Frumos show!

Voua cum vi s-a parut, cine v-a placut? :) Va mai uitati si saptamana viitoare?

error: Content is protected !!