Cum sa lucrezi cu oamenii

Cand lucrezi cu oamenii esti cea mai buna versiune a ta. Nu te infurii, nu arunci priviri ofticate, nu raspunzi in dodii, indiferent de cate cafele ai abuzat in ziua respectiva. Ca nu reusesti tu sa-ti gestionezi activitatile nu e vina lor.

Cand lucrezi cu oamenii zambesti frumos chiar si cand explici acelasi lucru pentru a mia oara. E a mia oara pentru tine, pentru omul din fata ta, care are nevoie de informatie, e ceva total nou, care trebuie inteles foarte bine. Prin urmare pui intrebari, raspunzi cu calm, oferi solutii.

Cand lucrezi cu oamenii incerci sa-i faci sa se simta confortabil in preajma ta, fie ca asta inseamna sa le oferi o cafea sau sa-i intrebi daca au avut o zi buna. N-am vrea cu totii sa ne intrebe cineva daca am avut o zi buna?

Cand lucrezi cu oamenii asculti mult. Lasi omul sa termine fraza. Si apoi sa mai adauge inca 3. Sa tina un monolog cinci minute incontinuu in care iti povesteste lucruri pe care tu chiar nu voiai sa le stii. Dai din cap aprobator si zambesti incurajator. Poate ca esti singurul care a binevoit sa faca asta pentru el de saptamani intregi si nici n-ai idee cat conteaza asta.

Cand lucrezi cu oamenii ego-ul tau trece in plan secund. Daca nu esti superstar si oamenii cu care lucrezi nu-s un soi de groupies care abia asteapta sa lesine in prezenta ta, atunci mai usor cu aroganta. Ei sunt cei importanti, tu doar un ajutor. Diplomatia e atributul tau de baza.

Sa lucrezi cu oamenii e dificil. Oamenii au preferinte, mofturi, se enerveaza usor, te trateaza ” de sus” . Te suna de zece ori pe zi si cer explicatii ca la copii. Nu inteleg ca tu n-ai program si la 8 seara sau in week-end, pentru ca tu “trebuie sa-i servesti, ca de asta esti platit, nu?” Au pretentia sa le faci si partea lor de treaba. Se supara daca nu raspunzi,” musai in 24 de ore!” Cand lucrezi cu oamenii “o sa ti se strice feng shui-ul des!” Depinde de tine sa gasesti inspiratia de a continua.

Dar, uneori, oamenii zic “Multumesc!”. Zambesc larg. Reusesc, cu ajutorul tau, sa obtina exact ce si-au dorit, sa inteleaga ce n-au inteles, sa simta ca se pot baza pe cineva. Vorbesc calm si ii vezi construind ceva frumos. Ii vezi recunoscatori.

Sa lucrezi cu oamenii nu-i o joaca de copii. E altceva cand te bati cu hartii, coduri sau masini. Acolo esti liber sa te exprimi in orice fel vrei, acolo e un cod predefinit de rezolvare, de fiecare data. In schimb nu ai cum sa gasesti nicaieri doi oameni exact la fel, trebuie sa-ti rezervi timp sa-i cunosti pe fiecare in parte.

Voi ce probleme ati mai intampinat in lucrul cu oamenii?

error: Content is protected !!